Sarmalute de porc cu costita din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita. Ingrediente: 500 g carne de porc 100 g orez piper foi de dafin costita cimbru 2 cepe potrivite 1 fir de praz varză murată Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe, iar prazul, rondele subţiri. Se căleşte puţin jumătate […]
Sărmăluţe în frunze de gulie
PrinteazaO reteta de sarmalute in frunze de gulie din: frunze de gulie, piept de pui, kaizer, ceapa, bulion, orez, piper si boia.
- 15-20 frunze de gulie
- 2 bucăţi piept de pui
- 150 g kaizer
- 2 legături mărar
- 3 cepe mari
- 2 linguri bulion
- 100 g orez
- piper
- boia
Mod de preparare:
Curăţaţi frunzele de gulie de nervuri, le spălaţi şi le opăriţi cu apă clocotită.
Treceţi kaizerul prin maşina de tocat împreună cu pieptul de pui şi amestecaţi carnea tocată cu orezul, mărarul tocat şi ceapa tocată.
Puneţi piper, sare şi boia după gust şi formaţi sarmalele în frunze de gulie.
Într-o cratiţă aşezaţi sarmalele cu mărar printre ele. Puneţi bulion.
Apoi turnaţi apă cât să le acopere şi le puneţi la fiert la foc mic.
Sărmăluţe în frunze de gulie
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmalute moldovenesti de porc si vita
Sarmalute moldovenesti de porc si vita din: carne, ceapa, orez, costita, bulion, varza, suc de rosii. Ingrediente: 400 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de vită 2 cepe 200 g orez 3 linguri bulion 1 legătură mărar 1,5 kg varză murată suc de roşii piper măcinat cimbru uscat 200 g costiţă afumată […]