Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă. Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]
Sărmăluţe in frunze de paltin
PrinteazaSărmăluţe in frunze de paltin din: frunze de paltin, carne de miel, orez, ceapa rosie, piper alb, sare, vin, bors.
Ingrediente:
- frunze de paltin
- 500 g carne de miel
- 100 g orez
- 2 cepe roşii
- piper alb
- sare
- 21 vin alb sec
- 11 borş
Mod de preparare:
Sărmăluţe in frunze de paltin: Opăreşti cu borş fiert frunzele bine spălate, le tai apoi nervurile şi le laşi deoparte. Tai ceapa şi o căleşti în ulei. După ce s-a aurit, adaugi orezul şi îl laşi pe foc împreună cu ceapa cât să se umfle.
Laşi orezul deoparte şi dai carnea prin maşină. Uneşti carnea tocată cu orezul şi ceapa, adaugi sare şi piper.
Infăşori sărmăluţe pe care le aşezi în cratiţă pe un pat de frunze, torni vinul şi completezi cu apă să le acoperi. Le aşezi la foc mic.
Pofta buna!
Oțetul de vin: Tipuri, Beneficii și Utilizări în Bucătărie – Ghid Complet
Oțetul de vin: Tipuri, Beneficii și Utilizări în Bucătărie – Ghid Complet. Otetul de vin este un lichid acru și aromat obținut din fermentarea alcoolică și oxidarea vinului. Producția de oțet de vin implică mai multe etape, iar calitatea sa poate varia în funcție de tipul de vin folosit, metoda de producție și timpul de […]
Rețetă Clasică de Burger din: carne de vita, chifle, brana cheddar, ceapa rosie, frunze de laptuca, rosie, bacon , ketchup, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită măcinată (20% grăsime) 4 chifle pentru burger 4 felii de brânză cheddar 1 ceapă roșie, feliată subțire 4 frunze de lăptucă iceberg 4 felii de […]