Sarmalute in frunze de stevie
PrinteazaSarmalute in frunze de stevie
- 20 – 25 frunze de ştevie
- 1 ceaşcă orez
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 1 pahar bulion roşii
- 1 pahar untdelemn
- 1 lingură faină
- 1 litru borş
- 1 legătură mărar verde
- sare
- piper boabe şi măcinat
Mod de preparare :
2 cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se rad morcovii, se adaugă la căleală, să sfârâie câteva minute Imediat se pune şi orezul, sare, piper măcinat, se stinge totul cu apă, se amestecă, se lasă să fiarbă cam 1 sfert de oră .
Se opăresc frunzele de ştevie 1 ceapă se toacă şi se pune la călit se stinge cu bulion de roşii, se pune faină, amestecându-se bine.
Se răceşte orezul şi ce-i pe lângă el, dacă a înflorit cât de cât. Se toacă mărar, se amestecă în orez şi se umplu sărmăluţele cu ce-a ieşit.Se unge o cratiţă cu ulei, se aşază sărmăluţele
Se toarnă sosul şi borşul, boabe de piper, se pune cratiţa în cuptor, acoperit, circa 1 oră
Pofta buna!