Sarmalute de gasca

Printeaza

Sarmalute de gasca din: carne de porc, carne de gasca, orez, boia, cimbru, suc de rosii, morcov, untura, slanina, ceapa, varza, piept de porc, vin.

Ingrediente:

  • 400 g carne de porc
  • 800 g carne le gâscă (pulpă şi piept)
  •  1 ceaşcă orez
  •  1 lingură boia dulce
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 1 ceaşcă suc de roşii
  • 1 morcov
  • 2 linguri untură de gâscă
  • 150 g slănină afumată
  • 2 cepe
  • 50 foi de varză murată
  • 100 g piept de porc afumat
  • 750 ml vin alb sec
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Sarmalute de gasca: Se dau prin maşina de tocat ceapa tăiată sferturi şi slănina tăiată cubuleţe.

Se adaugă orezul, morcovul dat pe râzătoare, cimbru, boia, pasta de roşii, sarea şi piperul; se omogenizează.

Se rulează sarmale din foi de varză şi această compoziţie.

Se aşează în cratiţă un pat de varză acră tocată împreună cu bucăţele de afumătură.

Deasupra se aşază sarmalele în straturi circulare succesive, intercalând varză tocată, foi de dafin şi restul de afumatură.

Se toarnă apă până se acoperă sarmalele. Se aşază un capac greu deasupra cratiţei şi se fierb 2 ore la foc moale.

Când s-a evaporat apa, se toarnă vinul şi se lasă sarmalele pe foc descoperite 30 minute, apoi se introduc timp de alte 30 minute în cuptorul încins la 180 °C.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.