Sarmalute in foi de varza

Printeaza

Sarmalute in foi de varza

Ingrediente:Sarmalute in foi de varza

  • 1 kg carne tocata
  • 3-4 cepe mijlocii
  • 30 g orez
  • Marar verde tocat
  • 1 ou
  • Sare, piper praf/boabe, cimbru
  • 60 foi varza
  • 1-2 dafin
  • 1 crenguta marar uscat
  • 1-2 frunze patrunjel
  • 300 g sunculita afumata
  • 100 g pasta rosii
  • Varza tocata pentru asezonare

Preparare:

Carnea tocata se pune într-un bol şi pe deasupra se presară puţină sare. Se spală ceapa, se curăţă şi se mărunt. Se căleşte în putina grăsime si se lasă să se răceasca.

Intre timp, se alege orezul,se spală în 1-2 ape şi se pune peste carne împreună cu ceapa, mărarul, oul, sarea şi piperul, după gust, şi se amestecă bine câteva minute.

Se desfac foile de varză, se porţionează, iar varza rămasă se toacă mărunt. Se pregăteşte o oală pentru a aşeza sarmalele. Se pun 2-3 linguri de ulei, un rând de varză tocată, câteva bucăţele de şuncă,1-2 linguri de pastă de roşii, câteva boabe de piper, cimbru uscat.

Se împăturesc sarmalele şi se aşază circular în cratiţă. Se acoperă cu restul de varză tocată şi se presară piper boabe, cimbru uscat. Se mai taie câteva feliuţe de şuncă şi se pun pe deasupra verzei, împreună cu 2-3 linguri de pastă de roşii, o crenguţă de mărar şi puţin leuştean.

Se pun la fiert cu apa si se acoperă cu un capac. Se lasă să dea în câteva clocote şi apoi se bagă la cuptor.

Dacă v-a mai rămas carne tocată şi dacă aveţi ardei verde la congelator, îi puteţi umple cu restul de carne şi să-i puneţi la fiert. Sarmalele se servesc calde cu mamăliguţă, alături de ardeii umpluţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De cate ori am timp, fac sarmalute. In loc de sunculita, eu pun kaizer. O sa probez si reteta propusa de voi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.