Sărmăluţe in frunze de paltin
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez, rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors.
Ingrediente:
- frunze de paltin
- 500 g came de miel
- 100 g orez
- 2 cepe roşii
- piper alb
- sare
- 21 vin alb sec
- 11 borş
Mod de preparare:
Opăreşti cu borş fiert frunzele bine spălate, le tai apoi nervurile şi le laşi deoparte. Tai ceapa şi o căleşti în ulei. După ce s-a aurit, adaugi orezul şi îl laşi pe foc împreună cu ceapa cât să se umfle.
Laşi orezul deoparte şi dai carnea prin maşină. Uneşti carnea tocată cu orezul şi ceapa, adaugi sare şi piper.
Infăşori sărmăluţe pe care le aşezi în cratiţă pe un pat de frunze, torni vinul şi completezi cu apă să le acoperi. Le aşezi la foc mic.
Pofta buna!