Sarmalute in frunze de spanac

Printeaza

O reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita, frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare, piper si zeama de lamaie.

Ingrediente:Sarmalute in frunze de spanac

  • 1 kg carne de vită
  • 50 frunze mari de spanac
  • 100 g orez
  • 25 fire ceapă verde
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar proaspăt
  • 100 g unt
  • 3 linguri făină
  • 10 linguri smântână
  • sare şi piper, după gust
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Carnea se pregăteşte identic cu cea pentru sărmăluţele din carne de miel. Foile de spanac se spală şi se opăresc, foarte puţin, spre a nu se destrăma. Sărmăluţele sc prepară aşezând carnea pe foile dc spanac şi rulându-le.

Se aşează în straturi într-un vas bine uns cu unt şi se presară cu mărarul tocat foarte fin şi ceapa tăiată mărunt. Se toarnă deasupra apă caldă, până la ultimul nivel al sărmăluţelor. Când încep să fiarbă, se adaugă făina amestecată omogen cu untul şi zeama dc lămâie. Se servesc cu smântână proaspătă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.