Sarmalute in frunze de spanac
PrinteazaO reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita, frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare, piper si zeama de lamaie.
- 1 kg carne de vită
- 50 frunze mari de spanac
- 100 g orez
- 25 fire ceapă verde
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar proaspăt
- 100 g unt
- 3 linguri făină
- 10 linguri smântână
- sare şi piper, după gust
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Carnea se pregăteşte identic cu cea pentru sărmăluţele din carne de miel. Foile de spanac se spală şi se opăresc, foarte puţin, spre a nu se destrăma. Sărmăluţele sc prepară aşezând carnea pe foile dc spanac şi rulându-le.
Se aşează în straturi într-un vas bine uns cu unt şi se presară cu mărarul tocat foarte fin şi ceapa tăiată mărunt. Se toarnă deasupra apă caldă, până la ultimul nivel al sărmăluţelor. Când încep să fiarbă, se adaugă făina amestecată omogen cu untul şi zeama dc lămâie. Se servesc cu smântână proaspătă.
Poftă bună!