Sarmalute in frunze de stevie cu smantana

Printeaza

Sarmalute in frunze de stevie cu smantana

Ingrediente:Sarmalute in frunze de stevie cu smantana

  • 2 piepţi de pasăre mai mari
  • 6 cepe
  • 1 ceşcuţă orez
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă condimente
  • 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Speli pieptul, scoţi oasele şi-l laşi la scurs 1/2 oră, după care îl toci prin maşina de tocat carne. Cureţi ceapa şi o treci şi pe ea prin maşina de tocat, speli orezul şi-l amesteci împreună cu condimentele, sarea, piperul şi 1 lingură de bulion.

Pui compoziţia la frigider circa o oră. Alegi foile de ştevie, le speli şi le opăreşti foarte puţin în apă fiartă. Le introduci în vas câteva minute, după care le scoţi foarte repede şi le pui în sită la scurs. Eu am pus câte două foi la o sarma, iar carne cât încape într-o linguriţă.

Le împachetezi ca pe sarmalele obişnuite. Le aranjezi în cratiţă în cerc, după care pui deasupra lor un capac puţin mai mic decât cratiţa pentru a nu se ridica ele deasupra la fiert. Umpli cratiţa cu apă şi le aşezi la foc mic.

După 1/2 oră ridici capacul şi adaugi 2 linguri de bulion şi 4 de ulei. Mai laşi 15 minute să fiarbă fără capac. Sunt delicioase cu smântână!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.