Sarmalute la cuptor

Printeaza

Sarmalute la cuptor din: morcovi, pastarnac, ulei, nucsoara, sare, piper, ciuperci, verdeturi, crema de branza, sos de soia, sfecla, oua, lapte, smantana, unt.

Ingrediente:Sarmalute_la_cuptor

  • 3 morcovi
  • 3 rădăcini de păstârnac
  • 2 linguri de ulei de nuci
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 300 g mix de ciuperci (la conservă)
  • 2 linguri de verdeţuri tocate
  • 300 g cremă de brânză proaspătă
  • 2-3 linguri de sos de soia puţin sărat
  • 8 foi medii de sfeclă mangold opărite şi trecute sub jet de apă rece
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de smântână pentru gătit
  • unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C (cuptorul cu ventilaţie la 160 °C). Morcovii şi păstârnacul se spală, se cojesc şi se taie cubuleţe.

Uleiul de nuci se încinge într-o tigaie. Se prăjesc în el legumele circa 6 minute, după care se condimentează puternic cu sare, piper şj nucşoară. Ciupercile se lasă la scurs într-o strecurătoare, iar zeama în care au stat se păstrează.

Ciupercile şi verdeţurile se adaugă în tigaie şi se prăjeşte totul încă aproximativ 3 minute. Intr-un castron se amestecă crema de brânză proaspătă, zeama de la ciuperci şi sosul de soia.

Această compoziţie se înglobează în mixul de legume din tigaie. Umplutura rezultată astfel se împarte apoi între foile de sfeclă întinse, care se rulează si se fixează bine.

Se unge cu unt o formă termorezistentă şi se aşează în ea rulourile. Ouăle se bat cu laptele şi cu smântână dulce, apoi se toarnă totul în formă.

Sărmăluţele se coc circa 20 de minute pe şina din mijloc a cuptorului.

Sarmalute la cuptor

Sarmalute_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.