Sarmalute de miel in foi de stevie
PrinteazaSarmalute de miel in foi de stevie din: carne de miel, foi de stevie, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, bulion, mirodenii, verdeata, bors, smantana.
Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud.
Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.
Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este considerată o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care încearcă să evite consumul excesiv de zahăr.
Deși stevia este considerată în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea reacții alergice la compușii din frunzele de stevie.
De asemenea, este important să țineți cont de cantitatea de stevia consumată, deoarece în exces poate avea un gust amar și poate interfera cu absorbția altor nutrienți din alimente.
- 1/2 kg carne de miel
- cam 30-40 bucăţi foi de ştevie
- 50-100 g slănină
- 1 felie pâine
- 3 linguri orez
- 2 cepe
- 5 linguri ulei
- sare
- 2 linguri bulion (sau 2-3 roşii coapte)
- mirodenii (piper, cimbru)
- verdeaţă (preferabil mărar)
- opţional: 1 I borş, smântână (la servit)
Mod de preparare:
Se realizează din aceleaşi cantităţi de ingrediente şi în acelaşi mod ca şi sărmăluţele în foi de viţă, numai că se folosesc frunze de ştevie în locul celor de viţă.
In general, în acest caz se foloseşte o cantitate mai mare de ştevie, frunzele fiind mai moi, de multe ori ele trebuind dublate.
Pofta buna!