Sarmalute de miel in foi de varza cruda

Printeaza

Sarmalute de miel in foi de varza cruda din: carne de miel, varza cruda, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne de miel
  • 1 varză crudă (30-40 foi – mai mici, sau jumătăţi)
  • 50-100 g slănină
  • 1 felie pâine
  • 3 linguri orez
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 linguri bulion (sau 3-4 roşii coapte)
  • mirodenii (piper, cimbru)
  • verdeaţă (preferabil mărar)
  • opţional: 1 I borş, smântână (la servit)

 

Mod de preparare Sarmalute de miel in foi de varza cruda:

Se realizează în acelaşi mod ca şi sărmăluţele în foi de viţă, numai că se folosesc foi de varză crudă (cam 1 varză de mărime medie).

Se aleg numai foile întregi şi mai crude, celelalte frunze de varză se toacă fideluţă şi se aşază sub forma unui strat uniform sub sărmăluţe şi al unui alt strat, deasupra lor.

La pregătirea sărmăluţelor în foi de varză se foloseşte mai mult bulion (aproape dublu) decât în cazul celor în foi de viţă.

Se servesc calde şi cu smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.