din: morcovi, ceapa, ulei de masline, sofran, bulion de legume, sare, piper, smantana. Supa de morcovi cu șofran este o rețetă sofisticată care combină dulceața naturală a morcovilor cu aroma unică și delicată a șofranului. Acest fel de mâncare este nu doar o alegere sănătoasă, dar și o experiență culinară […]
Sarmalute de miel in foi de vita
PrinteazaSarmalute de miel in foi de vita
Ingrediente:
- 750 g carne
- 250 g foi de vită
- 1 felie paine
- 2 cepe
- 2 linguri orez
- 1 lingură untură
- sare
- piper
- mărar tocat
- 3 ceşti borş
- 1 ceaşcă smantană sau iaurt
Mod de preparare:
Sarmalute de miel in foi de vita: Facem o tocătură din carne, ceapă, mărar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi orez. Opărim frunza de viţă şi facem sarmale pe care le fierbem în borş.
Adăugăm grăsime. Cand sunt gata, servim cu iaurt sau cu smantană.
Putem întrebuinţa frunze de spanac sau de ştevie. Acestea se opăresc cu apă fierbinte, dar nu clocotită, altfel se rup.
Pofta buna!
Chimichurri Picant: Sos Aromat și Iute
din: patrunjel, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, ulei de masline, oregano, suc de lamaie, sare, piper. Chimichurri este un sos verde și aromatic originar din Argentina, apreciat pentru gustul său bogat și aromele puternice. Această versiune picantă adaugă o notă încălzitoare cu ajutorul fulgilor de […]