Sarmalute cu miez de nuca

Printeaza

Sarmalute cu miez de nuca din: miez de nuca, patrunjel, marar, cepe, orez, morcovi, pastarnac, praz, cartof, faina alba, piper, sare, bulion, cimbru, foi de vita-de-vie, foi de varza, ardei si ulei.

 

Ingrediente:Sarmalute_cu_miez_de_nuca

  • 100 g miez de nucă
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 8 cepe mari
  • 300 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 praz
  • 1 cartof
  • 1 pahar cu făină albă
  • piper după gust
  • 1 lingură sare
  • 3 linguri bulion
  • 1 pachet cimbru
  • foi de viţă-de-vie
  • foi de varză
  • 2 ardei
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi tai ceapa, apoi o căleşti în puţin ulei, până se înmoaie.

Adaugi orezul, prazul, ardeii tăiaţi fâşii, morcovul dat pe răzătoare şi păstârnacul.

Amesteci bine, până când compoziţia se înmoaie.

Iei de pe foc, după care amesteci bine cu pătrunjelul, mărarul, car­toful şi cimbrul.

La final, adaugi miezul de nucă dat prin maşină, piperul, bulionul, sarea şi făina.

Impachetezi sărmăluţele în foi de viţă şi varză şi le pui la fiert.

 

 

Sarmalute cu miez de nuca

Sarmalute_cu_miez_de_nuca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu prune uscate din: prune uscate, ulei, ceapa, morcov, sare, piper, orez, varza, mere, cimbru, dafin, coriandru, piper. Ingrediente: 200  g prune uscate 3 linguri ulei 3 cepe 2-3 morcovi sare piper alb măcinat 250 g orez 2 verze 2 mere condimente (cimbru, foi de dafin, boabe de piper)   Mod de […]

 

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Foile de viţă se trec sub un jet rapid de apă şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.