Sarmalute moldovenesti de porc si vita
PrinteazaSarmalute moldovenesti de porc si vita din: carne, ceapa, orez, costita, bulion, varza, suc de rosii.
- 400 g carne tocată de porc
- 300 g carne tocată de vită
- 2 cepe
- 200 g orez
- 3 linguri bulion
- 1 legătură mărar
- 1,5 kg varză murată
- suc de roşii
- piper măcinat
- cimbru uscat
- 200 g costiţă afumată
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa tocată, la foc mic, până devine sticloasă. Se adaugă orezul trecut prin jet de apă rece şi 1 lingură de bulion. Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând. Se adaugă o lingură de bulion şi se mai lasă pe foc 2 minute.
Se frământă carnea cu ceapa şi orezul cu bulion călite, piper, mărar tocat şi sare după gust.
Se rulează sărmăluţele, se pun într-o cratiţă încăpătoare, una lângă altă, în formă circulară. Pe fundul cratiţei se pun 2-3 frunze întregi de varză. Peste primul strat de sarmale se toarnă suc de roşii şi se aşază câteva bucăţi de afumătură.
Se continuă cu încă un strat de sarmale, afumătură şi din nou sarmale. Deasupra se pune un strat de 1 cm de varză tocată; se adaugă suc de roşii şi cimbru. Se completează cu apă până când aceasta depăşeşte cu câţiva centimetri sarmalele.
Se acoperă cratiţa şi se pune la fiert la foc mic.
Se servesc cu mamaliga.
Pofta buna!