Sarmalute moldovenesti din piept de pasare
PrinteazaSarmalute moldovenesti din piept de pasare din: piept de gasca, ceapa, orez, ou, rosii, bulion, sare, piper, smantana, varza murata, grasime de pasare.
- 500 g piept de gasca
- 1 -2 cepe
- 50 g orez
- 1 ou
- 2-3 rosii (sau bulion)
- sare
- piper
- smantana
- 1 varza murata
- grasime de pasare
Mod de preparare:
Desprinzi foile de varza de pe capatana, o speli cu apa rece, scoti cotoarele, alegi partile subtiri ale frunzei si le tai in bucati potrivite. Adevaratele sarmale moldovenesti sunt mici cat o nuca. Toci carnea si o dai deoparte.
Tai ceapa marunt si impreuna cu orezul ales si spalat, cu rosiile decojite si taiate bucatele, cu grasimea de pasare si 2 linguri apa rece, le pui pe foc sa fiarba inabusit, pana scade apa.
Daca folosesti bulion, il adaugi la urma, dupa ce s-a inmuiat ceapa si orezul s-a umflat.
Lasi compozitia sa se racoreasca si o amesteci cu carnea tocata si oul batut.
Carnea lasata putin la rece te ajuta sa faci mai usor sarmalutele. Formezi apoi sarmale mici si rotunde.
Pe fundul oalei in care le fierbi, asezi un pat de varza tocata sau cateva foi.
Pui sarmalele, iar deasupra presari din nou varza tocata. Umpli vasul cu apa clocotita, amestecata cu cateva linguri de smantana.
Servesti sarmalutele cu smantana si cu mamaliguta.
Sarmalute moldovenesti din piept de pasare
Pofta buna!
Bune sarmalutele astea