Sărmăluţe moldovenesti

Printeaza

O reteta de sarmalute moldovenesti din: pulpa de porc, ceapa, orez, sare, piper, foi de dafin, rosii in bulion, marar, leustean, zeama de varza, varza, costita afumata, ou si ulei.

Ingrediente:Sărmăluţe moldovenesti

  • 600 g pulpa de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • rosii in bulion
  • marar
  • o legatura leustean
  • 2 cani zeama de varza
  • varza pentru foi
  • o varza de tocat
  • costita afumata
  • un ou
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spre deosebire de reţeta clasică de sarma­le, la cele moldoveneşti, carnea de porc nu se mai dă prin maşina de tocat, ci se toacă bucă­ţele cu bărdiţa. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, cu orezul, oul, sarea şi piperul. Pasta obţinută se lasă la rece câteva minute.

Intre timp, se opăreş­te varza în apă cu sare şi sare de lămâie. Se lasă să se înmoaie bine şi apoi se pregătesc foile. Se pune puţin ulei în cratiţă, câteva bucăţele de costiţă, roşii şi varză  tocată. Se împachetează sarmalele şi se pun cir­cular în cratiţă.

După ce s-a terminat compoziţia de carne, se acoperă cu restul de varză tocată, se mai pun câteva feliuţe de costiţă, boabe de piper, foaia de dafin, legătura de mărar şi de leuştean în mijloc, se pune zeama de varză şi o cană de suc de roşii.

Se fierb aproximativ o oră, la foc potrivit, acoperite. După ce au dat în câteva clocote, se bagă în cuptor, să se rumenească. Se servesc cu mămăliguţă caldă şi smântână.

Sărmăluţe moldovenesti

Sarmalute_moldovenesti

Poftă bună!

2 comentarii

  1. astea da, arata foarte bine

  2. Bune, bune, vreau si eu sarmalute moldovenesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.