Salată Mediteraneană de Fenicul și Portocale din: fenicul, portocale, ceapa rosie, masline, ulei de masline, suc de portocala, sare, piper. Descoperiți o combinație perfectă de gusturi și texturi cu această Salată Mediteraneană de Fenicul și Portocale. Acest fel de mâncare îmbină prospețimea feniculului crocant cu dulceața portocalelor, adăugând o notă de savoare cu măslinele negre […]
Sărmăluţe cu multă verdeaţă
PrinteazaSărmăluţe cu multă verdeaţă: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, ceapa verde, pasta de tomate, morcov, faina de porumb, telina, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, bors, ulei, frunze de vita-de-vie.
Ingrediente:
- 800 g carne tocată amestec vită şi porc
- 1 ceaşcă orez cu bob rotund
- 3 cepe uscate
- 4 fire ceapă verde
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 morcov
- 1 lingură făină de porumb
- 1/2 rădăcină ţelină mică
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
- cimbru verde
- 1 I borş (eu am avut corcoduşe verzi)
- 2 linguri bulion
- ulei de floarea-soarelui
- frunza de vita-de-vie
Mod de preparare:
Sărmăluţe cu multă verdeaţă: Frunzele de viţă-de-vie le opăreşti în borş fierbinte, apoi le laşi la scurs. Intr-un tuci (cratiţă) căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, apoi morcovul şi ţelina date pe râzătoare.
Adaugi orezul, pasta de tomate şi 3-4 linguri cu apă (supa de legume, de pasăre).
lei vasul de pe foc după ce a scăzut tot lichidul, după care adaugi verdeaţa tocată fin, 1 lingură mălai (să lege compoziţia), condimentezi, pui carnea tocată şi amesteci totul bine. Formezi sărmăluţe pe care le aşezi în vas.
Faci o compoziţie din borş (eu am pus zeamă acră de la corcoduşe), 2 linguri bulion, puţină sare şi o torni peste sărmăluţe.
Fierbi sărmăluţele la foc domol, în compania a două ramuri de cimbru verde. Le serveşti cu smântână, ardei iute şi mămăljguţă.
Pofta buna!
Salată Mediteraneană de Fenicul și Portocale