Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii.
- 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc)
- 75 g orez
- 1 ceapă mare
- piper
- sare
- cimbru
- mărar
- 1/2 linguriţă de boia dulce
- 2 linguri de bulion
- 30 ml suc de roşii
- frunze de viţă-de-vie
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa în puţin ulei, se adaugă apă, apoi bulionul, condimentele, sucul de roşii şi orezul ales şi spălat bine. Se lasă să se răcească, după care se pune carnea şi se amestecă.
Frunzele se opăresc un minut în apă cu puţină sare, se scot, se lasă la scurs în strecurătoare, după care li se taie nervura de pe dos. Se ia o lingură din compoziţie, se rulează şi se fac sarmalele.
Intr-o oală se aşează câteva frunze, apoi sarmalele. La final se acoperă cu frunze de viţă-de-vie, cu apă şi suc de roşii, se pune un pic de bulion şi untură deasupra şi se dau la cuptor. Se servesc pe dischete de mămăliguţă.
Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă
Pofta buna!