Sărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie

Printeaza

 Sărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie

Ingrediente:

  • 500 g foi
  • 100 g ceapă
  • 200 g orez
  • 200 g ulei
  • zer sau borş
  • piper
  • sare
  • 1 linguriţă făină
  • mărar
  • sare de lămîie
  • smîntînă

 

Mod de preparare:

Sărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie: Foile de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie se opă­resc cu zer sau cu borş, cu atenţie ca să nu se rupă.

Se prepară orezul la fel ca pentru sarmalele în foi de varză, însă fără stafide. Se formează sărmăluţe mici, care se aranjează într-o cratiţa şi se umplu cu sos.

Pentru sos se prăjeşte în ulei bine încins ceapă tocată foarte mărunt. Se adaugă făină. După ce s-au rumenit, se sting cu apa şi cu borş, apoi se strecoară, se adaugă mărar, se potriveşte de piper, de sare şi de sare de lămîie.

Se toarnă sosul peste sarmale, lăsîndu-se să fiarbă la foc încet. Se servesc reci cu smîntînă sau iaurt.

Nu se pune bulion în orez, în schimb se pune cît mai mult mărar.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.