Sărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie
PrinteazaSărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie
Ingrediente:
- 500 g foi
- 100 g ceapă
- 200 g orez
- 200 g ulei
- zer sau borş
- piper
- sare
- 1 linguriţă făină
- mărar
- sare de lămîie
- smîntînă
Mod de preparare:
Sărmăluţe de orez in foi de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie: Foile de spanac, sfeclă, lobodă sau viţă de vie se opăresc cu zer sau cu borş, cu atenţie ca să nu se rupă.
Se prepară orezul la fel ca pentru sarmalele în foi de varză, însă fără stafide. Se formează sărmăluţe mici, care se aranjează într-o cratiţa şi se umplu cu sos.
Pentru sos se prăjeşte în ulei bine încins ceapă tocată foarte mărunt. Se adaugă făină. După ce s-au rumenit, se sting cu apa şi cu borş, apoi se strecoară, se adaugă mărar, se potriveşte de piper, de sare şi de sare de lămîie.
Se toarnă sosul peste sarmale, lăsîndu-se să fiarbă la foc încet. Se servesc reci cu smîntînă sau iaurt.
Nu se pune bulion în orez, în schimb se pune cît mai mult mărar.
Pofta buna!