Sarmalute cu orez in foi de vita

Printeaza

Sarmalute cu orez in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, bors, bulion, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g foi de vita
  • 150 g orez
  • 2 cepe mare
  • 1 l bors
  • 2 linguri bulion
  • 6 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

se aleg frunzele de vita din cele tinere, frafede, intregi. spala bine in mai multe ape, se curata coditele si nervurile mai groase apoi se oparesc in bors clocotit.

curata si se spala o ceapa, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei incins.

adaugă orezul, ales, spălat şi scurs, lăsându-l pe foc până începe să se îngălbenească. Se ia de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după care se omogenizează compoziţia.

umplu cu ea foile de viţă, se rulează şi se aşază într-o cratiţă, turnând peste ele sosul obţinut din cealaltă ceapă, tocată mărunt şi călită în uleiul rămas, stinsă cu bulionul dizolvat în puţină apă.

Se dar la cuptor, să se fiarbă bine şi să scadă sosul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.