Sarmalute cu orez si stafide

Printeaza

Sarmalute cu orez si stafide din: frunze de vita, orez, ceapa, stafide, muguri de pin, marar, patrunjel, menta, sare, ceapa, suc de lamaie, rondele de lamaie, ulei.

 

Ingrediente:

  • 30 g frunze de vita

pentru umplutura:

  • 100 g orez fiert
  • o ceapa
  • o lingura stafide nehidratate
  • 20 g muguri de pin
  • o lingurita marar
  • o lingurita patrunjel
  • o lingurita menta
  • sare

pentru tava:

  • o jumatate de ceapa
  • sucul unei lamai
  • 3 rondele lamaie
  • 3 lingurite ulei

 

Mod de preparare:

Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 mhute în apă clocotită si sărată.

Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă si se lasă la scurs.

Cu foile care nu sunt întregi se tapetează fundul unei crătiţi si peste ele se pun rondele de ceapă şi de lămâie.

Mugurii de pin se mărunţesc si se amestecă cu orezul fiert, ceapa trecută prin râzătoare, mărarul, pătrunjelul, stafidele si menta.

Se potriveşte gustul de sare si apoi se rulează sărmăluţele.

Se asază una lângă alta în cratiţă, se toarnă ulei, suc de lămâie si apă caldă cât să acopere sărmăluţele.

Se fierb 45 de minute la foc mediu.

 

Sarmalute cu orez si stafide

Sarmalute_cu_orez_si_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.