Sarmalute de peste cu cimbru
PrinteazaSarmalute de peste cu cimbru din: peste, ceapa, orez, cimbru, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg file de peşte
- 3 cepe tocate
- 100 g orez
- sare
- piper
- pătrunjel şi mărar verde
- cimbru
- 100 ml ulei
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 varză murată
Mod de preparare:
Sarmalute de peste cu cimbru: Peştele se trece prin maşina de tocat. Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă orezul, pătrunjelul şi mărarul tocate, puţin cimbru, sare şi piper, concentratul de supă şi 350 ml apă.
Se lasă să scadă compoziţia, apoi se amestecă cu tocătura de peşte.
Se rulează sarmalele. Se pune pe fundul unei cratiţe varză tocată, se aşază sarmalele, apoi iar un rând de varză tocată. Se toarnă deasupra apă amestecată cu pastă de tomate, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă la foc domol, până scad.
Se dau la cuptor.
Pofta buna!