Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]
Sarmalute de post in foi de vita
PrinteazaSarmalute de post in foi de vita din: ceapa, orez, ulei, menta, marar, lamaie, sare, piper, iaurt.
Ingrediente:
- 20 foi de viţă (plus 4-5 foi)
- 1 ceapă
- 2 legături de ceapă verde
- 200 g orez cu bob rotund
- 100 ml ulei de măsline
- 15 g mentă proaspătă
- 1 legătură de mărar
- 1 lămâie
- sare
- piper
- iaurt (pentru servire)
Mod de preparare:
Sarmalute de post in foi de vita: Opăreşte foile de viţă, scurge-le şi lasă-le să se răcească.
Căleşte ceapa tocată mărunt. Adaugă orezul spălat şi lasă-l câteva minute, până devine translucid.
Adaugă 300 ml de apă fierbinte şi ia de pe foc după ce absoarbe toată apa. Potriveşte de sare şi piper, adaugă menta şi mărarul.
Fă sărmăluţele. Aşază 4-5 foi pe fundul oalei. Pune sărmăluţele circular. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie, toarnă 300 ml de apă clocotită şi fierbe-le la foc redus.
Serveşte-le reci, cu iaurt.
Pofta buna!
Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să […]