Sarmalute cu praz
PrinteazaSarmalute cu praz din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 100 g orez
- 1 ou
- piper
- foi de dafin
- amestec de legume deshidratate
- cimbru
- 2 cepe potrivite
- 1 fir de praz
- varză murată
- costiţă afumată şi şorici
Mod de preparare:
Sarmalute cu praz: Taie ceapa cubuleţe, iar prazul, rondele subţiri. Se căleşte puţin jumătate din cantitatea de ceapă şi praz.
Intr-un castron se pune carnea tocată, ceapa şi prazul, precum şi cantitatea necălită.
Adaugă orezul, 1 ou, piper, condiment din legume, 2 linguri de bulion şi se amestecă.
Se iau frunzele de varză sănătoase şi se fac rulouri cu umplutura de carne la mijloc.
Restul de varză se taie fideluţă şi se presară uniform pe fundul cratiţei, apoi o crenguţă de cimbru şi 2 linguri de bulion şi se aşază sărmăluţele. Intre ele se pun foi de dafin, iar între straturi se pun costiţă afumată şi şorici.
Acoperă cu varză tăiată fideluţă şi se toarnă apă să acopere sarmalele, după care se dă vasul la cuptor, la foc mediu, până sunt bine fierte sarmalele.
Pofta buna!