Sarmalute savuroase in foi de vita
PrinteazaSarmalute savuroase in foi de vita din: foi de vita, morcovi, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper.
- 30 foi de viţă conservate în saramură
- 2 morcovi
- 200 g orez
- o ceapă
- o legătură mărar
- un litru borş
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Foile de viţă se trec sub un jet rapid de apă şi se lasă la scurs. Se taie apoi vinişoarele prea mari. Morcovii raşi şi ceapa tocată se pun la călit în ulei.
Se presară cu sare şi, când au devenit translucide, se pun peste orez. Se adaugă sare, piper şi mărar şi se amestecă. In funcţie de mărimea foii, se repartizează câte o linguriţă/lingură de amestec de orez, se împachetează şi se aşază în vasul de fiert.
Se toarnă borşul, se completează cu apă şi se fierb 60 de minute.
Pofta buna!