Sarmalute siriene de oaie in foi de vita

Printeaza

Sarmalute siriene de oaie in foi de vita din: foi de viţă, carne de oaie, bucăţi de carne cu os, orez, ceapa, patrunjel verde, menta, mix de condiment orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper), rosii, lamaie, supă de pui, sare, ulei de masline.

Sarmalute_siriene_de_oaie_in_foi_de_vita

Ingrediente:

  • 40-50 foi de viţă
  • 600 g carne de oaie
  • 200 g bucăţi de carne cu os
  • 1 pahar orez
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură frunze de mentă
  • mix de condiment orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper)
  • 8 roşii
  • 1 lămâie
  • 2 linguriţe sare
  • 2 l supă de pui
  • 4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Opăreşti frunzele de viţă şi le laşi să se scurgă. Opăreşti orezul ales şi spă­lat şi îl laşi 5 minute, să se umfle.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2 lin­guri de ulei încins, iar după ce devine transparentă, adaugi orezul scurs şi 3 roşii decojite, tăiate cubuleţe

Căleşti ingredientele până scad. Când se răcesc, le amesteci împreună cu verdeaţa fin tocată, carnea tocată, condimente şi sare după gust.

Ungi cu ulei o cratiţă antiaderentă, aşezi un strat de foi de viţă, un strat de rondele de roşii, apoi sărmăluţele, concentric, în mai multe straturi, iar în mijloc carne cu oase.

Acoperi cu rondele de roşii şi de lămâie, iar deasu­pra pui din nou frunze de viţă.

Torni supa şi apă cât să le acopere, pui un capac mai mic, care să ţină sarmalele şi fierbi la foc mic, circa 50 de minute. Le serveşti cu iaurt.

Sarmalute siriene de oaie in foi de vita

Sarmalute_siriene_de_oaie_in_foi_de_vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.