Sarmalute siriene de oaie in foi de vita
PrinteazaSarmalute siriene de oaie in foi de vita din: foi de viţă, carne de oaie, bucăţi de carne cu os, orez, ceapa, patrunjel verde, menta, mix de condiment orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper), rosii, lamaie, supă de pui, sare, ulei de masline.
Ingrediente:
- 40-50 foi de viţă
- 600 g carne de oaie
- 200 g bucăţi de carne cu os
- 1 pahar orez
- 1 ceapă mare
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură frunze de mentă
- mix de condiment orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper)
- 8 roşii
- 1 lămâie
- 2 linguriţe sare
- 2 l supă de pui
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Opăreşti frunzele de viţă şi le laşi să se scurgă. Opăreşti orezul ales şi spălat şi îl laşi 5 minute, să se umfle.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2 linguri de ulei încins, iar după ce devine transparentă, adaugi orezul scurs şi 3 roşii decojite, tăiate cubuleţe
Căleşti ingredientele până scad. Când se răcesc, le amesteci împreună cu verdeaţa fin tocată, carnea tocată, condimente şi sare după gust.
Ungi cu ulei o cratiţă antiaderentă, aşezi un strat de foi de viţă, un strat de rondele de roşii, apoi sărmăluţele, concentric, în mai multe straturi, iar în mijloc carne cu oase.
Acoperi cu rondele de roşii şi de lămâie, iar deasupra pui din nou frunze de viţă.
Torni supa şi apă cât să le acopere, pui un capac mai mic, care să ţină sarmalele şi fierbi la foc mic, circa 50 de minute. Le serveşti cu iaurt.
Sarmalute siriene de oaie in foi de vita
Pofta buna!