Sărmăluţe cu soia în frunze de ştevie

Printeaza

Sărmăluţe cu soia în frunze de ştevie din: granule de soia, ceapa, ulei, morcov, orez, marar, patrunjel, piper, boia dulce, nucsoara, concentrat de legume, cimbru uscat, ou, bulion, bors, frunze de stevie.

 

Ingrediente:Sarmalute_cu_soia_în_frunze_de_stevie

  • 200 g granule de soia
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceasca orez
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • boia dulce
  • nucsoara macinata
  • 1 lingurita concentrat de legume deshidratate
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 ou
  • 4 linguri bulion
  • 500 ml bors
  • circa 40 frunze de stevie

 

Mod de preparare:

Orezul se lasă la înmuiat în apă. Se căleşte cespa în 3 linguri de ulei; se adaugă morcovul ras şi 3 linguri de apă şi se înăbuşă până scade.

Se toacă verdeaţa. Granulele de soia se pun la înmuiat conform instrucţiunilor de pe pachet.

Frunzele de ştevie se spală bine, apoi se opăresc în apă clocotită şi se trec prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă.

Se amestecă într-un bol compoziţia de ceapă cu morcov împreună cu soia înmuiată, orezul, pătrunjelul şi mărarul tocate, oul şi 2 linguri bulion.

Se adaugă piper, boia dulce, nucşoară, cimbru şi concentrat de legume. Eventual se mai adaugă sare, după gust.

Se taie nervurile mai groase de la frunzele de ştevie şi se împachetează sărmăluţele.

Se tapetează o oală cu frunze tocate de ştevie; se aşază apoi sărmăluţele, »n cercuri concentrice.

Se adaugă 2 linguri de bulion şi se acoperă cu borşul. Se dau la cuptor o oră şi jumătate, la foc domol.

Sărmăluţe cu soia în frunze de ştevie

Sarmalute_cu_soia_în_frunze_de_stevie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune sarmalutele cu soia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.