Sarmalute cu struguri marinati
PrinteazaSarmalute cu struguri marinati din: foi de vita in saramura, mozzarella, anchois, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, ulei de masline, piper, boabe de struguri rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc, rozmarin, cimbru, patrunjel.
- 12 foi de vita in saramura
- 4 bile de mozzarella
- 4 bucati anchois tocate
- 1 mana cimbru
- 1 catel de usturoi
- coaja rasa de la 2 lamai
- ulei de masline
- piper
struguri marinati:
- 200 g boabe de struguri rosii
- 125 ml ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingura busuioc tocat
- 1/2 lingura rozmarin tocat
- cimbru
- patrunjel
Mod de preparare:
Se suprapun câte 3 frunze de viță, astfel încât să formeze o rozetă și în mijlocul fiecărei rozete se așază câte o bilă de mozzarella; se presară pe fiecare câte o porție de anchois, una de cimbru, usturoi și coajă de lămâie rasă.
Se stropesc cu ulei de măsline și se presară piper.
Se pliază frunzele de viță deasupra bilelor de mozzarella, sub formă de pachețel; se fixează cu ață și se unge fiecare pachet cu ulei de măsline.
Pachețelele se așază pe grătarul tapetat cu suporturi de aluminiu; se lasă să se frigă până ce brânza începe să se topească (cca 7-10 min.). Se păstrează la căldură.
Se stropesc boabele de struguri cu ulei de măsline și se așază lângă pachețele pe grătar; se lasă să se frigă cca 3-5 min. până ce devin aurii.
Se bate restul de ulei cu usturoi și verdeață și se adaugă boabele de struguri fierbinți de pe grătar.
Se servesc cu mozzarella fierbinte, pâine și felii de lămâie.
Sarmalute cu struguri marinati
Pofta buna!
N-am incercat astfel de sarmale pana acum
ce ciudatenie…
Hai ca mi place reteta de sarmalute cu struguri