Sarmalute traditionale
PrinteazaSarmalute traditionale din: carne, orez, ceapa, bulion, varza, suc de rosii, sare, piper.
- 1 kg carne de porc tocată
- 250 g orez
- 1 ou
- 2 cepe tocate mărunt
- 5-6 linguri bulion
- sare
- 3 linguri bulion de roşii
- 1 legătură mărar
- 1,5 kg varză murată
- suc de roşii
- piper măcinat
- cimbru uscat
- 200 g costiţă afumată
Mod de preparare:
Se toacă ceapa, se amestecă cu carnea, orezul spălat, oul, sare, piper şi bulion.
Se fac sarmale în foi de varză acră.
Pe fundul unei oale mai mari se pune o varză tocată mărunt şi se aşază sarmalele în jurul unui pahar înalt, pus în mijlocul oalei. După ce se umple oala, se scoate paharul şi se umple cu varză tocată mărunt. Deasupra se mai adaugă câteva linguri de bulion şi se pune apă, cam jumătate de vas.
Se pun sarmalele la fiert, apoi se dau la cuptor, până capătă o culoare frumoasă.
Se servesc fierbinţi, cu ardei iute.
Pofta buna!