Sarmalute traditionale

Printeaza

Sarmalute traditionale din: carne, orez, ceapa, bulion, varza, suc de rosii, sare, piper.

Ingrediente:Sarmalute traditionale

  • 1 kg carne de porc tocată
  • 250 g orez
  • 1 ou
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 5-6 linguri bulion
  • sare
  • 3 linguri bulion de roşii
  • 1 legătură mărar
  • 1,5 kg varză murată
  • suc de roşii
  • piper măcinat
  • cimbru uscat
  • 200 g costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa, se amestecă cu carnea, orezul spălat, oul, sare, piper şi bulion.

Se fac sarmale în foi de varză acră.

Pe fundul unei oale mai mari se pune o varză tocată mărunt şi se aşază sarmalele în jurul unui pahar înalt, pus în mijlocul oalei. După ce se umple oala, se scoate paharul şi se umple cu varză tocată mărunt. Deasupra se mai adaugă câteva linguri de bulion şi se pune apă, cam jumătate de vas.

Se pun sarmalele la fiert, apoi se dau la cuptor, până capătă o culoare frumoasă.

Se servesc fierbinţi, cu ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.