Tocăniță de legume cu năut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, cartofi, rosii, naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, verdeata. Este o mâncare sățioasă și gustoasă, plină de arome și culori, ideală pentru a fi savurată în sezonul rece sau oricând doriți o masă sănătoasă și echilibrată. Ingrediente: 1 lingură de ulei de […]
Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie
PrinteazaSarmalute de urda cu orez in foi de stevie din: stevie, urda, margarina, orez, ceapa, marar, galbenus de ou, lamaie, bors.
Ingrediente:
- 1/2 kg stevie
- 300 gr urda
- 50 gr margarina
- 100 gr de orez
- 2-3 cepe
- marar
- galbenus
- lamaie
- putin bors
Mod de preparare:
Sarmalute de urda cu orez in foi de stevie: opăresc foile de ştevie cu horş, se scot repede şi se scurg. fierb înăbuşit ceapa şi orezul, în margarină, cu puţină apă.
amestecă urda cu mărarul tocat şi orezul fiert cu ceapă şi se fac sărmăluţe din foile de ştevie. aşază sarmalele într-o cratiţă, se acoperă cu borş şi se adaugă mărar.
Când sunt gata, după ce au fost date la cuptor, se toarnă peste sarmalele fierbinţi un sos din gălbenuş şi lămâie.
Pofta buna!
Roșii – Beneficii pentru sanatate si retete
Roșii – Beneficii pentru sanatate si retete. Roșiile (Solanum lycopersicum) sunt una dintre cele mai populare legume/fructe din lume. Acestea sunt originare din America de Sud și au fost domesticite și cultivate în diverse regiuni încă din timpurile antice. Roșiile sunt apreciate pentru gustul lor plăcut, valoarea nutrițională și versatilitatea în bucătărie. Iată câteva aspecte […]