Sarmalute cu urda

Printeaza

 Sarmalute cu urda

Ingrediente:

  • 650 g urdă
  • 75 g orez
  • 25-30 foi de vită
  • 6 fire ceapă verde
  • 2 legături mărar
  • 50-100 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 1 lămîie
  • 1 ou
  • 5 linguri smîntînă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Opărim foile de viţă şi le scoatem ime­diat din apă. Frecăm urda cu o lingură şi o amestecăm cu ceapă verde, tînără, tăiată mărunt, şi cu mărar spălat şi tocat.

Fierbem într-o crăticioară orezul. Il lă­săm să se răcească. Il amestecăm cu urda, cu oul şi cu sare fină. Prăjim uşor ceapă verde pînă începe să se îngălbe­nească. Amestecăm bine totul.

Luăm o cratiţă potrivită şi aşternem pe fundul ei foi de viţă opărite. Facem sărmăluţe mici cît nişte nuci. Le aşe­zăm rînduri, rînduri, punînd între ele bu­căţele de unt proaspăt, netopit, şi fire întregi de mărar. Deasupra punem cîteva rînduri de foi de viţă opărite şi turnăm apă fierbinte, cît să acopcre sărmăluţele de un deget. Lăsăm să fiarbă. Cînd mîncarea scade puţin, adăugăm zeamă de lă­mîie după gust. Lăsăm să scadă bine şi cînd sînt aproape gata, facem un rîntaş prăjit, pe care îl stingem cu zeamă de la sărmăluţe. Ridicăm foile de viţă de pe mîncare, turnăm rîntaşul lăsind să mai fiarbă puţin. Potrivim sarea. Scoa­tem sărmăluţele în farfurie fierbinte.

Servim cu smîntînă înir-o sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea-mi place urda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.