Sărmăluţe de varză creată

Printeaza

O reteta de sarmalute de varza creata din: varza creata, sare, piper, ceapa verde, usturoi, ulei, carne tocata, suc si coaja de lamaie, zahar, cimbru, bacon si vin alb.

Ingrediente:Sărmăluţe de varză creată

  • 8 frunze mari de varză creaţă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 600 g carne tocată
  • 1 sucul şi coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 150 g bacon feliat
  • 150 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se spală frunzele de varză şi se taie cotoarele, ca să se niveleze. Se opăresc frunzele în apă clocotită cu sare cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.

Se curăţă ceapa verde şi se taie rondele. Se toacă usturoiul şi se prăjeşte cca 3 min., cu carnea tocată. Se stinge cu suc de lămâie şi se mai prăjeşte până ce se evaporă tot lichidul. Se adaugă ceapă verde, coajă de lămâie rasă, sare, piper, un praf de zahăr şi cimbru. Se ia tigaia de pe foc.

Se întind foile de varză şi se aşază pe fiecare dintre ele câte 2 linguri de umplutură. Se rulează dinspre cotor şi se împachetează foarte bine sarmalele. Se încing 2 linguri de ulei într-o tavă mare.

Se prăjeşte jumătate din cantitatea de felii de bacon, iar cu restul feliilor se înfăşoară sarmalele. Apoi acestea se aşază peste feliile de bacon prăjite şi se toarnă peste ele vin alb, respectiv supă.

Se acoperă vasul cu un capac, apoi se lasă să se înăbuşe totul la foc mijlociu timp de cca 30 min. Se serveşte cu piure de cartofi sau cu cartofi la cuptor.

Sărmăluţe de varză creată

Sărmăluţe de varză creată

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sarmale cu varza creata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.