Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan

Printeaza

Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan din: ceapa, ulei, curcuma, carne de curcan tocata, sare, piper, usturoi, ou, orez, pesmet, frunze de varza, bacon.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite curcuma
  • 250 g carne de curcan tocata
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 ou
  • 1 ceasca orez fiert
  • 3 linguri pesmet
  • 8 frunze mari de varza
  • 4 felii bacon

 

Mod de preparare:

Ceapa se toaca si se caleste intr-o lingura de ulei incins; se presara curcuma.

Se adauga in tigaie carnea tocata, se sareaza, se pipereaza si se amesteca.

Se prajeste la foc mijlociu circa 15 minute si se lasa sa se raceasca.

Se înglobează în compoziţia de carne usturoiul pisat, oul bătut, orez şi pesmet.

Se spală frunzele de varză şi se curăţă de cotoare. Se mai opă­resc în apă cu sare cca 5 min., se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Apoi se umplut cu amestecul de carne si se ruleaza sarmalele.

Se unge forma de sufleu cu ulei şi se repartizează înăuntru sarmalele. Se toarnă restul de ulei şi se aşază deasupra bucăţele de bacon.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc cca 15 min. în cuptorul încins la 180 °C.

 

Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan

Sarmalute_cu_varza_dulce_umplute_cu_carne_de_curcan

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.