Satay de pui cu mirodenii
PrinteazaSatay de pui cu mirodenii din: piept de pui, coriandru, sos de soia, lemongrass, ceapa, usturoi, ulei, boia, turmeric, sos de stridii.
- 2 piepţi mari de pui, fără oase şi piele
Pentru pasta de mirodenii:
- 1 linguriţă pudră de coriandru
- 2 tije lemon grass
- 1 ceapă eşalotă sau o ceapă galbenă mică
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă boia iute
- 2 linguriţe pudră de turmeric
- 4 linguriţe sos de soia dulce
- 1 lingură sos de stridii
Mod de preparare:
Puneţi ţepuşele la înmuiat în apă cel puţin 2 ore, ca să nu se ardă. Tăiaţi carnea în cuburi mici. Tocaţi ceapa.
Puneţi într-un blender toate ingredientele pentru pasta de mirodenii şi procesaţi până obţineţi o cremă groasă. Adăugaţi puţină apă, dacă e prea uscată. Marinaţi carnea în pasta obţinută, cca 10-12 ore.
Inşiraţi bucăţile de came pe ţepuşele de bambus. Frigeţi pe grătar, cam 2-3 min pe fiecare parte. Serviţi-le fierbinţi.
Pofta buna!