Satay de vită cu sos de ghimbir

Printeaza

O reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei, ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir, sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este consumată cu moderaţie, în porţii bine stabilite. Carnea macră este o sursă importantă de vitamine B şi de fier şi, de asemenea, conţine proteine excelente de care organismul are nevoie. E bine totuşi ca mâncarea să conţină mai multe legume şi cereale integrale decât carne.

Ingrediente:Satay de vită cu sos de ghimbir

  • 350 g muşchi de vacă tăiat în fâşii de 2,5 cm grosime, curăţat de orice urmă de grăsime
  • 3 ardei mari galbeni sau roşii, fiecare tăiat în 8 triunghiuri
  • 4 fire de ceapă verde tăiate în bucăţi de 7,5 cm

pentru sos

  • 125 ml otet de orez
  • 55 g ardei roşu tocat
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguri eşalotă tocată
  • 1-1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1-1-1/2 lingurita sos de chilli si usturoi
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

 

Mod de preparare:

Se înmoaie în apă 24 de frigărui de lemn sau de bambus, 30 de minute. Se dă carnea la congelator 20 de minute. Pentru a pregăti sosul, se amestecă într-un castronel oţetul, ardeiul roşu, zahărul, eşalota, ghimbirul, sosul de chilii şi usturoi şi coaja de lămâie.

Se opăresc ardeii 1 minut cu apă clocotită. Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se zvântă cu şervete de bucătărie. Se pun într-un castron şi se dau prin 2 linguri de sos.

Se încălzeşte grătarul la maximum. Se taie bucata de carne în 24 de fâşii foarte subţiri, apoi se înfige pe fri­gărui câte o fâşie de carne, un triunghi de ardei şi o bucată de ceapă verde, răsucind fâşiile de carne peste legume. Se frig 3-5 minute pe fiecare parte sau până când sunt pătrunse. Se servesc fierbinţi, împreună cu restul de sos.

Variante: Se prepară frigărui din piept de pui sau de curcan, ori din file de porc. Se înlocuiesc legumele. Se folosesc ciuperci (mici sau ciuperci mari tăiate în bucăţi), felii de dovlecei, mazăre dulce – sau orice altă legumă ce pare potrivită! Pentru ca frigăruile să nu fie foarte iuti, se renunţă la sosul de chilii şi usturoi.

Satay de vită cu sos de ghimbir

Satay de vită cu sos de ghimbir

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.