Satay de pui cu slănină
PrinteazaO reteta delicioasa de satay de pui cu slanina din: piept de pui, slanina, ulei de masline extravirgin, usturoi, radacina de galangal, citronela, sos de peste, lapte de cocos, zahar de palmier, ulei dearahide, coriandru, piper alb, sos de peste, ardei iute, zahar de palmier si salata verde.
- 4 piepţi de pui
- 120 g slănină
- ulei de măsline extravirgin
pentru marinată:
- 2 căţei de usturoi
- 10 g rădăcină de galangal (sau 5 g rădăcină de ghimbir)
- 10 g citronelă (lemongrass)
- 30 ml sos de peşte
- 120 ml lapte de cocos
- 15 g zahăr de palmier
- 120 ml ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 lingură coriandru
- piper alb
pentru sos:
- 20 ml sos de peşte
- 20 ml sos de soia
- 2 lămâi
- 2 ardei iuţi roşii
- zahăr de palmier
pentru decor:
- salata verde
Mod de preparare:
Spală piepţii de pui şi taie-i transversal în fâşii subţiri. Pune fâşiile între două foi de pergament şi aşază peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru a le aplatiza. Taie slănina felii subţiri. Infaşoară bucăţile de pui în felii de slănină şi înfige-le, strâns una lângă alta, în beţe pentru frigărui (din lemn sau din bambus).
Pregăteşte marinata: toacă mărunt usturoiul şi citronelă, pune-le într-un castron şi adaugă sosul de peşte, galangalul ras, laptele de cocos, uleiul, zahărul şi piperul, înmoaie frigăruile în marinată, aşază-le pe o tavă şi ţine-le 20 de minute în frigider, ungându-le din când în când cu marinată.
Prepară sosul, amestecând sosul de peşte, zeama şi coaja de lămâie, sosul de soia şi zahărul. Curăţă ardeii iuţi de seminţe, taie-i fâşii subţiri şi adaugă-i în sos. Scurge frigăruile de marinată. Unge-le cu ulei, pune-le pe grătarul încins în prealabil şi frige-le câte 2 minute pe fiecare parte, ungându-le de mai multe ori cu marinată.
Aşază frigăruile pe farfurii, stropeşte-le cu sos, presară coriandrul tocat mărunt şi serveşte-le decorate cu salată verde şi, după gust, cu orez fiert.
Satay de pui cu slănină
Pofta buna!