Satay de pui
PrinteazaSatay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile centrale ale frunzelor de palmier.
Reteta Satay de pui:
- 2 piepti mari de pui, fara oase si piele
pasta de mirodenii:
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 2 tije de lemon gras
- 1 ceapa esalota (sau o ceapa galbena mica)
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita boia iute
- 2 lingurite pudra de turmeric
- 4 lingurite sos de soia dulce
- 1 lingura sos de stridii
- tepuse de bambus
Mod de preparare:
Puneţi ţepuşele la înmuiat în apă cel puţin 2 ore, ca să nu se ardă. Tăiaţi carnea în cuburi mici. Tocaţi ceapa.
Puneţi într-un blender toate ingredientele pentru pasta de mirodenii şi procesaţi până obţineţi o cremă groasă.
Adăugaţi puţină apă, dacă e prea uscată.
Marinaţi carnea în pasta obţinută, cca 10-12 ore. înşiraţi bucăţile de carne pe ţepuşele de bambus.
Frigeţi pe grătar, cam 2-3 min pe fiecare parte. Serviţi-le fierbinţi.
Satay de pui
Pofta buna!