Un Vin de Legendă din Inima Portugaliei. Quinta do Noval este una dintre cele mai prestigioase crame din regiunea Valea Douro, Portugalia, cunoscută pentru producerea unora dintre cele mai bune vinuri de Porto din lume. Istoria și Tradiția Quinta do Noval Nacional Vintage Port Înființată în 1715, Quinta do […]
Savarina cu capsune
PrinteazaSavarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie.
Ingrediente:
blatul:
- 6 oua
- 1 lamaie
- 120 g zahar
- 30 g faina
- 100 g pesmet
umplutura:
- 500 g frisca
- dulceata de capsune
- capsune proaspete
siropul:
- 400 ml apa
- 300 g zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem până se întăreşte.
încorporăm gălbenuşurile, pe rând. Presărăm făina şi pesmetul şi amestecăm prin răsturnare.
Ungem cu unt forme mici de prăjituri. Turnăm compoziţie în fiecare şi coacem 30 minute la foc moderat.
Le scoatem pe un grătar şi le lăsăm să se răcească. Punem la fiert apa si zaharul. Lasam sa fiarba cateva clocote, adaugam esenta de vanilie si oprim focul.
Montam savarinele: Spalam capsunele si le taiem felii. Insiropam bine blatul.
Punem o bucata de blat, asezam cateva felii de capsune si turnam sirop de dulceata.
Adaugam frisca, acoperim cu alt blat si repetam operatia. la final, ornam cu o capsuna.
Pastram la rece.
Savarina cu capsune
Pofta buna!
Aceasta reteta imbina aromele inconfundabile ale crapului proaspat cu gustul intens si picant al mujdeiului de usturoi, creand un preparat care va incanta papilele gustative ale oricarui gurmand. Fie ca pregatesti aceasta reteta pentru o masa de familie sau pentru o cina cu […]