Savarina cu aluat de paine

Printeaza

Savarina cu aluat de paine 

Ingrediente aluat: Savarina cu aluat de paine

  • 250 g făină cernută proaspătă
  • 1 pachet frişcă
  • 15 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 25 g zahăr
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Inmoi droj­dia în puţin lapte călduţ, freci deasupra zahărul cu oul, adaugi uleiul, coaja de lămâie, apoi laptele şi făina.

Faci un aluat ca pen­tru pâine (nu foarte tare) şi îl laşi la crescut. Faci din el bile, le pui în formele de savarină şi le laşi din nou să crească, apoi le pui la copt la foc potrivit.

Ies circa 23 de bucăţi. Faci un sirop din apă cu zahăr, le însiropezi şi le ornezi după imaginaţie cu frişcă.

Savarina cu aluat de paine

Savarina cu aluat de paine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.