Savarina cu frisca si rom
PrinteazaSavarina cu frisca si rom din: oua, zahar, pesmet, sare, zahar, gem, rom, frisca.
- 5 ouă
- 5 linguri cu zahăr
- 5 linguri cu pesmet
- sare
- zahăr vanilinat
- 3 linguri cu zahăr tos
- 3 linguri cu apă
- 1 lingură cu rom
- frişcă
- gem (pentru umplut)
Mod de preparare:
Spălăm ouăle şi separăm gălbenuşurile, pe care le frecăm spumă cu 5 linguri de zahăr, apoi adăugăm pesmetul proaspăt cernut şi continuăm operaţia.
Punem un praf de sare şi 1 plic de zahăr vanilinat, adăugam albuşurile bătute spumă tare şi omogenizăm încet, aşa cum procedăm atunci când în compoziţie intră albuş bătut. Punem aluat în forme speciale de savarină şi le coacem la foc potrivit.
Scoatem şi le lăsăm să se răcească 15 min, apoi tăiem căpăcele şi în- siropăm cu sirop de zahăr rece, parfumat cu rom. Umplem cu frişcă, acoperim cu căpăcelele tăiate, peste care punem gem de căpşune şi lăsăm prăjiturile la rece.
Pofta buna!