Savarina cu migdale
PrinteazaSavarina cu migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, miere, galbenusuri, ou, coaja de portocala, zahar pudra, cardamom, sare, unt, migdale, miere, frisca.
- 375 g faina
- 1/2 cub de drojdie
- 125 ml lapte caldut
- 100 g unt moale
- 3 linguri miere
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1 praf cardamom
- 1 praf sare
In plus:
- 25 g unt
- 125 g migdale tocate
- 40 g zahar
- 100 g frisca
- 4 linguri miere
Mod de preparare:
Se prepară aluatul dospit, apoi se lasă să crească cca 30 minute. Se ung 4 forme inelare (0 8 cm) şi se tapetează cu făină. Se dă aluatul în forme şi se acoperă; se lasă să crească cca 30 minute.
Se încinge cuptorul la 170°C şi se coc prăjiturelele cca 30-40 minute.
Se încinge unul şi se presară migdale şi zahăr; se lasă să se carmelizeze, apoi se repartizează pe hârtie de copt. Se bate frişca şi se înglobează mierea. Se adaugă 3/4 din cantitatea de zahăr ars şi se serveşte cu savarine.
Pofta buna!