Savarina cu migdale

Printeaza

Savarina cu migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, miere, galbenusuri, ou, coaja de portocala, zahar pudra, cardamom, sare, unt, migdale, miere, frisca.

Ingrediente:Savarina cu migdale

  • 375 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 125 ml lapte caldut
  • 100 g unt moale
  • 3 linguri miere
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 praf cardamom
  • 1 praf sare

In plus:

  • 25 g unt
  • 125 g migdale tocate
  • 40 g zahar
  • 100 g frisca
  • 4 linguri miere

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul dospit, apoi se lasă să crească cca 30 minute. Se ung 4 forme inelare (0 8 cm) şi se tapetează cu făină. Se dă aluatul în forme şi se acoperă; se lasă să crească cca 30 minute.

Se încinge cuptorul la 170°C şi se coc prăjiturelele cca 30-40 minute.

Se încinge unul şi se presară migdale şi zahăr; se lasă să se carmelizeze, apoi se repartizează pe hârtie de copt. Se bate frişca şi se înglobează mierea. Se adaugă 3/4 din cantitatea de zahăr ars şi se serveşte cu savarine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.