Savarina cu rom
PrinteazaSavarina cu rom din: oua, zahar, pesmet, unt, vin, rom, peltea, sare, frisca.
- 4 ouă
- 4 linguri cu zahăr tos
- 4 linguri cu pesmet
- 1 lingură cu unt
- 1 pahar cu vin alb
- 4 linguri cu rom
- 4 linguri cu peltea de vişine
- sare
- 300 g frişca
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle si separaţi gălbenuşurile într-un castron adânc. Puneţi zahărul peste gălbenuşuri si frecaţi amestecul cu lingura de lemn până cand acesta devine crema spumoasă.
Adăugaţi peste cremă pesmetul în ploaie, omogenizaţi şi amestecaţi uşor cu albuşurile bătute spumă tare. Ungeţi cu unt forme mici pentru tarte umpleţi cu aluat şi puneţi formele în cuptor pentru 30-25 min.
Faceţi un sirop din 2 linguri cu zahăr si 4 linguri cu apă. Puneţi peste sirop 1 pahar cu vin alb şi 4 linguri m rom si lăsaţi să fiarbă 5 min.
Scoateţi tartele din forme, aşezaţi-le la rand in tava mare pentru copt prăjituri; turnaţi deasupra siropul cald. Puneţi forma in cup pentru 10 min, stingeţi focul.
Ungeţi suprafaţa tartelor cu peltea de vişine de gu sau de mere; tăiaţi fiecare tartă în două părţi: un capac (nu desprindeţi aluatul de tot) care să fie 1/3 din prăjitură şi baza, care să fie 2/3.
Umpleţi savarinele cu frişca, apoi aşezaţi-le pe un platou curat. Serviţi când s-au răcit.
Pofta buna!