Savarina din gris cu frisca

Printeaza

Savarina din gris cu frisca din: oua, zahar, gris, lamaie, zahar vanilat, vanilie, gelatina, frisca, lapte.

Ingrediente:Savarina din gris cu frisca

  • 6 ouă
  • 14 linguri zahăr
  • 200 g griş
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 plicuri gelatină roşie
  • 1 pachet praf de frişcă
  • 150 ml lapte

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în continuare compoziţia până la topirea zahărului. încorporezi gălbenuşurile amestecate cu zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie, apoi grisul în ploaie şi amesteci com­poziţia cu atenţie, de jos în sus.

Torni apoi com­poziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, mai mică decât cea de la aragaz şi cu pereţii mai înalţi. Bineînţeles, cine are, poate folosi formele speciale de savarine. Blatul este gata când începe să se desprindă pe margini.

Cât timp se coace prăjitura, fierbi un sirop din 750 ml apă, 8 linguri zahăr şi esenţa fiolă. După ce s-a îngroşat puţin, îl dai deoparte. Laşi blatul în tavă să se răcească puţin, apoi îl răstorni, după care îl însiropezi imediat cu siropul pregătit, mai rece, pe care îl pui cu lingura.

Pregăteşti gelatina după instrucţiunile după plic şi o torni peste blat, după ce s-a răcit şi o tai bucăţi. Baţi frişca cu lapte şi ornezi fiecare prăjitură.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • savarine cu gris
  • savarina cu gris
  • reteta savarine cu gris

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.