Savarina cu gem acrisor

Printeaza

Savarina cu gem acrisor din: oua, pesmet, zahar, faina, unt, zahar vanilat, apa, esenta de rom, frişcă lichidă, gem acrisor.

 

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 zahăr vanilat unt

Pentru sirop:

  • 350 ml apă
  • 200 g zahăr
  • esenţă de rom

Pentru decor:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • gem acrişor

Mod de preparare:

Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu zahărul tos şi cel vanilat până obţii o cremă. Adaugi pesmetul şi făina, amesteci bine şi pui compoziţia peste albuşurile bă­tute spumă.

Ungi formele cu unt şi le tapetezi cu făină. Tomi compozi­ţia şi dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute.

Pentru sirop: pui apa cu zahărul la fiert, laşi până se îngroaşă, aştepţi să se răcească şi adaugi esenţa. Scoţi savarinele din formă, le întorci şi tai câte un căpăcel.

Le însiropezi şi le umpli cu frişca mixată. Pui deasupra restul de savarină şi adaugi câte pu­ţin gem.

Savarina cu gem acrisor

Savarina cu gem acrisor

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.