Savarina cu gem acrisor
PrinteazaSavarina cu gem acrisor din: oua, pesmet, zahar, faina, unt, zahar vanilat, apa, esenta de rom, frişcă lichidă, gem acrisor.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri zahăr
- 1 lingură făină
- 1 zahăr vanilat unt
Pentru sirop:
- 350 ml apă
- 200 g zahăr
- esenţă de rom
Pentru decor:
- 500 ml frişcă lichidă
- gem acrişor
Mod de preparare:
Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu zahărul tos şi cel vanilat până obţii o cremă. Adaugi pesmetul şi făina, amesteci bine şi pui compoziţia peste albuşurile bătute spumă.
Ungi formele cu unt şi le tapetezi cu făină. Tomi compoziţia şi dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute.
Pentru sirop: pui apa cu zahărul la fiert, laşi până se îngroaşă, aştepţi să se răcească şi adaugi esenţa. Scoţi savarinele din formă, le întorci şi tai câte un căpăcel.
Le însiropezi şi le umpli cu frişca mixată. Pui deasupra restul de savarină şi adaugi câte puţin gem.
Savarina cu gem acrisor
Pofta buna!