Savarina cu miere din: faina, drojdie, lapte, unt, miere, galbenusuri, ou, coaja de portocala, zahar pudra, cardamom, sare, unt, migdale, miere, frisca. Ingrediente: 375 g faina 1/2 cub de drojdie 125 ml lapte caldut 100 g unt moale 3 linguri miere 2 galbenusuri 1 ou coaja rasa de la o portocala 1 lingura zahar pudra […]
Savarine insiropate
PrinteazaSavarine insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta, frisca, gem de capsune.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 15 g drojdie proaspata
- un ou
- 200 ml lapte
- sare
- o lingura zahar
- 30 ml ulei
pentru sirop:
- 250 g zahar
- 350 ml apa
- esente dupa gust
pentru servit:
- frisca
- gem de capsune
Mod de preparare:
Se face întâi o maia din drojdie, zahăr şi puţin lapte cald.
Făina se amestecă bine cu maiaua, oul bătut, restul de lapte călduţ, uleiul şi un praf de sare.
Se obţine un aluat moale care se lasă la crescut o oră.
Formele de copt se ung şi se tapetează cu făină, se repartizează aluatul şi se coc.
Se lasă la răcit până a doua zi. Se fierbe siropul din apă, zahăr şi esenţe.
Se taie un căpăcel fiecărei prăjituri, se însiropează, se umple cu frişcă şi se acoperă cu căpăcelul cu gem deasupra şi frişca.
Savarine insiropate
Pofta buna!
poate iti place si:
Savarina cu miere
Savarina cu capsune
Savarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie Mod […]
Pofta buna!
Savarinele sunt desertul meu preferat 🙂