Savarine
PrinteazaSavarine din: oua, zahar, pesmet, unt, apa, coaja de lamaie, frisca, gem de visine.
- 4 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de pesmet alb
- unt pentru uns formele
Pentru sirop:
- 250 ml apă
- 125 g zahăr
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie rasă
Pentru garnitură:
- 500 g frişcă
- gem de vişine
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi pesmetul treptat, amestecând tot timpul. Adaugi apoi albuşurile spumă, amestecând uşor.
Aşezi compoziţia în forme speciale de savarină, unse şi tapetate cu făină. Introduci formele în cuptorul încins puţin şi le coci circa 25-30 de minute.
Separat, prepari siropul cu care stropeşti savarinele de câteva ori, până când sunt bine îmbibate. Le garniseşti deasupra cu un strat de gem de vişine şi cu multă frişcă.
Pofta buna!