Savarine

Printeaza

Savarine din: oua, zahar, pesmet, unt, apa, coaja de lamaie, frisca, gem de visine.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de pesmet alb
  • unt pentru uns formele

sirop:

  • 250 ml apă
  • 125 g zahăr
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie rasă

garnitură:

  • 500 g frişcă
  • gem de vişine

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi pesmetul treptat, amestecând tot timpul.

Adaugi apoi albuşurile spumă, amestecând uşor.

Aşezi compoziţia în forme speciale de savarină, unse şi tapetate cu făină. Introduci formele în cuptorul încins puţin şi le coci circa 25-30 de minute.

Separat, prepari siropul cu care stropeşti savarinele de câteva ori, până când sunt bine îmbibate.

Le garniseşti deasupra cu un strat de gem de vişine şi cu multă frişcă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Ceai de fructe de pădure

Ceai de fructe de pădure – o băutură aromată și reconfortantă, perfectă pentru orice moment al zilei. Combinația de fructe de pădure oferă o explozie de arome naturale și beneficii nutritive, fiind bogată în antioxidanți și vitamine. Acest ceai nu doar că este delicios, dar și sănătos, ajutând la îmbunătățirea stării de bine și oferind […]

Secretele Bucătăriei: Trucuri și Tehnici pentru a Deveni un Maestru Culinar

Secretele Bucătăriei: Trucuri și Tehnici pentru a Deveni un Maestru Culinar –  În bucătărie, ca în orice alt domeniu, există secrete și tehnici care pot transforma prepararea mâncărurilor într-o artă culinară. Fie că ești un bucătar experimentat sau un începător entuziast, cunoașterea acestor secrete te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile și să creezi mese […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.