Saviacul – placinta tiganeasca cu telemea

Printeaza

Saviacul – placinta tiganeasca cu telemea din: faina, apa, sare, oua, telemea, zahar, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 cană cu apă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 7 ouă
  • 500-600 g telemea grasă (nu foarte sărată)
  • 100 g zahăr tos
  • ulei de floarea-soarelui
  • gălbenuş pentru uns

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din ingredientele date, pe care îl laşi în repaus 15 minute, acoperit cu un prosop.

Intre timp, amesteci cele 7 ouă cu zahărul şi telemeaua dată pe râzătoare.

Intinzi foi subţiri din aluat, pui umplutura şi le stropeşti cu ulei. Repeţi operaţiunile, până când se termină aluatul şi umplutura.

Inţepi aluatul şi îl ungi cu gălbenuş. Coci aluatul la foc domol, porţionezi după ce se răceşte.

Sfat! Aluatul nu trebuie să fie prea legat, iar umplutura trebuie să aibă cât mai multe ouă!

 

Saviacul – placinta tiganeasca cu telemea

Saviacul_placinta_tiganeasca_cu_telemea

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu telemea

Placinta cu telemea din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, ulei, telemea, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie proaspătă 1/2 linguriţă zahăr 100 g unt topit 350 ml lapte o linguriţă rasă sare un gălbenuş ulei, pentru prăjit Pentru umplutură:  250-300 g telemea ceapă verde   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu […]

 

Placinta cu iaurt si telemea

Placinta cu iaurt si telemea din: ulei, sare, faina, apa minerala, branza, iaurt, oua. Ingrediente: Foaie: 100 ml ulei 200 ml apă minerală 1/2 linguriţă sare 300 g făină Umplutură: 250 g brânză telemea 500 g iaurt 4 ouă   Mod de preparare: Din ingredientele pentru foaie se formează un aluat nelipicios, care se întinde subţire […]

 

Placinta dobrogeana cu telemea

Placinta dobrogeana cu telemea din: faina, ulei, sare, telemea, oua, ceapa. Ingrediente: Aluat: 400 g făină albă 5 linguri ulei 1 linguriţă sare 1-2 pahare apă călduţă Umplutură: 500 g telemea de oaie 300 g telemea de vacă 3 fire ceapă verde 6 ouă 300 ml ulei   Mod de preparare: Se frământă la cald […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.