Savoare crocanta

Printeaza

Savoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion.

Ingrediente:Savoare_crocanta

  • 200 g ciocolata menaj
  • 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune

pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 varf de lingurita cu drojdie uscata
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 lingurita cu chimion

 

Mod de preparare:

Freacă untul spumă împreună cu za­hărul până obţii o cremă fină. Adaugă făina proaspăt cernută şi amestecată cu drojdia, scorţişoara şi chimionul. Frământă toate aceste ingrediente, iar la final, modelează aluatul ca pe un rulou.

Infăşoară-l în folie şi lasă-l la rece 30 de minute. Taie rotunduri nu foarte groase şi aşază-le într-o tavă unsă cu puţin unt. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 15-20 de minute. După ce s-au răcorit biscuiţii, trece-i prin ciocolata topită la bain-marie.

Aşază-i pe un grătărel, iar deasupra pune rapid, până nu se întăreşte cio­colata, câte o linguriţă cu amestecul de fructe.

Savoare crocanta

Savoare_crocanta

Pofta buna!

 


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.