Savoare crocanta
PrinteazaSavoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion.
- 200 g ciocolata menaj
- 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune
pentru aluat:
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 250 g faina
- 1 varf de lingurita cu drojdie uscata
- 1 praf de scortisoara
- 1 lingurita cu chimion
Mod de preparare:
Freacă untul spumă împreună cu zahărul până obţii o cremă fină. Adaugă făina proaspăt cernută şi amestecată cu drojdia, scorţişoara şi chimionul. Frământă toate aceste ingrediente, iar la final, modelează aluatul ca pe un rulou.
Infăşoară-l în folie şi lasă-l la rece 30 de minute. Taie rotunduri nu foarte groase şi aşază-le într-o tavă unsă cu puţin unt. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 15-20 de minute. După ce s-au răcorit biscuiţii, trece-i prin ciocolata topită la bain-marie.
Aşază-i pe un grătărel, iar deasupra pune rapid, până nu se întăreşte ciocolata, câte o linguriţă cu amestecul de fructe.
Savoare crocanta
Pofta buna!