Unul dintre cele mai vechi cockteiluri cunoscute, Sazerac, bazat pe coniac/whisky, datează din anii 1850, New Orleans, cu 70 de ani anterior prohibiției.
Sazerac a fost numit după marca de coniac de coniac Sazerac de Forge et Fils care a servit ca ingredient principal original.
Caracteristica definitorie a lui Sazerac este metoda sa de preparare, care implică de obicei două pahare. Primul pahar este clatit cu absint pentru aroma și mirosul puternic. Al doilea pahar este folosit pentru a combina ingredientele rămase, care sunt amestecate cu gheață, apoi strecurate în primul pahar.
Mod de preparare:
1 linguriţă de zahăr
15-30 ml de whiskey rye
1 strop de absint
2 stropi de bitter Peychaud
2 stropi de biter Angostura
1 spirală din coajă de lămaie
gheaţă pisată
Mod de preparare:
Răciți un pahar umplându-l cu gheață. Lasă-l să stea în timp ce prepari restul băuturii.
Într-un pahar, înmuiați cubul de zahăr cu bitter-ul și amestecați.
Adăugați whisky-ul și amestecați. Aruncați gheața în paharul răcit.
Clătiți-l cu absint, turnați o cantitate mică în pahar, apoi aruncați lichidul.
Turnați amestecul de whisky în paharul clătit cu absint.
Așa cum este cazul multor băuturi populare, există opinii diferite cu privire la modul de preparare.
Sazerac poate fi cel mai vechi cocktail din America. Este, de asemenea, cocktailul oficial din New Orleans.
În anii 1830, Antoine Peychaud, un farmacist din New Orleans, a inventat ceea ce mai târziu avea să devină cunoscut sub numele de Sazerac.
Cocktail Black Irish Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de pulbere de cacao Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 5/70 vodcă 3/10 Kahlua 2/10 Bailey’s o bucată mare de îngheţată de vanilie Acest cocktail, deşi aparţine […]
Cocktail Between the Sheets Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy şi rom Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 1/3 Rom Bacardi 1/3 Cointreau câteva picături de suc de lămâie Mod de preparare: Creat, la origine, ca un […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.