Scampi cu pesmet

Printeaza

Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă.

Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat prin pesmet. Spre deosebire de aceştia, scampi originali se fac din cozi întregi de langustine sau de „creveţi din Golful Dublin” [Nephrops norvegicus), care se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei. Scampi preparaţi în acest mod sunt o mâncare tipic italienească.

Aroma langustinelor este mai bogată faţă de cea a creveţilor. De aceea, chiar dacă sunt servite cu cartofi prăjiţi şi o feliuţă de lămâie, langustinele sunt considerate o delicatesă.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • yhs-0001

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.